Tips för att slippa dyra AC reparations kostnader.

Klimatanläggning med ACC


När det väl börjar bli varmt igen..

så får bilägare en dyr start på sommaren, AC anläggningen har slutat fungera efter vintern, konstigt då den fungerade under förra sommaren? Ett vanligare fenomen än vad man tror.

​​​Vad har hänt?

Det kan finnas flera anledningar till att ett system slutat fungera, allt från defekt AC-kompressor till läckage i kondensorn. 
Kondensorn, AC-systemets kylare som sitter monterad framför motorns egna kylare kan lätt få stenskott under vinterhalvåret då flera fordon använder sig av dubbdäck och vägarna är grusade.

Kan man förebygga ett haveri?

Ja till en viss del, vi rekommenderar att man alltid har på AC-systemet året runt, oavsett temperatur. 

Majoriteten av bilarna idag slår av och sätter igång AC-systemet automatiskt, men ändå finns det en "on'' och "off" knapp, låt denna stå på on. 
Anledningen till att vi rekommenderar att ni har på ert system året runt är att det då smörjs med jämna mellanrum, är ett system avstängt så finns ingen smörjning. 
​​​​Packningar och slangar får torrsprickor utan smörjning, vilket leder till läckage.

AC anläggningen kan fortfarande fungera med ett system som läcker, dock kommer effekten minska och till slut kommer systemet stängas av. När systemet har ett läckage så kommer det in luft, luften orskar fukt i systemet vilket kan orsaka korrosion och i sin tur ha sönder kompressorn.

En annan viktig del är att göra en s.k. AC-service, detta är otroligt viktigt för att ha ett system som håller i längden, läs mer om hur denna utförs och vilka otroliga fördelar den har i vårt nästa blogginlägg.

Hos oss kan ni få er anläggning servad och kontrollerad av certifierade tekniker, pris från 995:- 
Tryck här för tidsbokning

 

Jesper Ontujeff
Info@varmarcenter.se
Tel: 08-800449  

Värmarcenter

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen