Hybrid 3 - Kombinerad värme och varmvatten

Copyright Webasto

 

"Hybrid 3" – behaglig värme med ett litet fotavtryck

Dubbel värmekraft framåt: Hybridkombinationen av dieseldriven luftvärmare från Webasto och gaspanna från Whale har funnits för husbilar sedan en tid tillbaka. Nu är en mindre version för husbilar klar för marknadslansering. "Hybrid 3" är namnet på kombinationen Air Top 2000 STC rymdvärmare och Whale Expanse vattenvärmare, som erbjuder en total uppvärmningskapacitet på 3,35 kilowatt. Eftersom Webasto är den exklusiva försäljningspartnern för Whale-produkter på kontinentala Europa kommer hybridlösningen "från en enda källa". Enheterna kan placeras flexibelt inuti fordonet, inklusive golvinstallation, utan att förbruka något värdefullt förvaringsutrymme. Luftfördelningskanalerna har också reducerats till endast 60 millimeter i diameter för husbilsinstallation. Pannan är valfritt tillgänglig för användning med endast gas eller med extra elvärme; båda varianterna uppfyller kraven i EU:s dricksvattendirektiv.

Genom att kombinera enheterna från Webasto och Whale är samtidig uppvärmning och duschning möjlig med endast minimala uppvärmningstider, eftersom båda enheterna ger 100 procent vardera av sin värmeeffekt för antingen rumsuppvärmning eller varmvattenproduktion. Att använda den dieseldrivna rumsvärmaren gör att gasflaskorna kan vara mindre, vilket i sin tur sparar värdefullt utrymme och vikt. Luftvärmaren kan manövreras med olika styrenheter, inklusive den praktiska Webasto Thermo Connect-appen.

 

 

Lågförbrukning Freeline Slim 70 och 90 kylskåp

Webasto har även tagit fram två nya kylmodeller för platsbesparande integration i husbilar och husbilar. Freeline Slim 70 med en total bruttovolym på 70 liter erbjuder gott om plats för mat och dryck, varav 12 liter används som frys. Den större Freeline Slim 90 har ett 11-liters frysfack och en total bruttovolym på 90 liter. Med sina mått på 420x821x450 och 420x975x485 millimeter (BxHxD) är de två kylenheterna mycket smala och lämpar sig särskilt väl för kortare fordon. Användningen av den senaste högeffektiva nano-kompressorteknologin i kombination med det miljövänliga köldmediet R600a garanterar extremt låg strömförbrukning vid 290 Wh/24h och 340 Wh/24h. Båda kylenheterna drivs via en digital kontrollpanel, som kan användas för att välja olika tilläggsfunktioner som brusreducerad nattdrift och energisparläge.

Om och när vi kommer att få se dessa kylskåp i Sverige är oklart, men vi håller tummarna för att de finns att tillgå inom kort.

 

Kontakta oss gärna om ni har funderingar eller frågor om något av systemen ovan. Vi hjälper till med allt från projektering och planering till installation och driftsättning. 2022-07-21
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen