Längre räckvidd i vinter.

Webasto Range Plus

Vill du få längre räckvidd på din elbil i vinter? Webasto har tagit fram en lösning som ger dig upp till 80 km längre räckvidd och som samtidigt ger dig en ökad komfort. Webasto kallar det Range Plus.

 

för sista biten av leveranser blir allt vanligare 

Dessa batteridrivna lätta transportbilar används inom logistik och transportbranschen. De är bra för att göra utsläppsfria leveranser och skjutsar i miljözoner och stadskärnor.

Men det finns problem. De som kör de här eldrivna bilarna upplever att de inte klarar långa sträckor och att det kan bli obekvämt kallt inne i bilarna när vädret är kallt.

 

 

Utmaningar när det är kallt

När det är kallt på vintern har elbilar som används för att leverera paket problem med att köra lika långt som de borde. Det beror bl.a. på att de måste använda mer el för att hålla det varmt inne i bilen och för att värma batterier.

Detta skapar svårigheter för dem som kör bilarna. De kanske måste ändra sina vanliga rutter och köra kortare sträckor. Det kan också vara svårt att transportera saker som är känsliga för kyla eller som kan förstöras av kyla, eftersom lastutrymmet inte är uppvärmt.

Lösningen heter Webasto Range Plus 

Range Plus är en extra luftvärmare som installeras i bilen. Den gör att bilen blir varm och skön inuti, speciellt när det är kallt ute. Den använder en Air Top 2000STC luftvärmare som inte drar mycket ström från batteriet. Med Range Plus kan elbilar och andra transporter åka längre på en enda laddning.

Det betyder att de som äger och kör elbilar inte behöver ladda dem lika ofta, vilket sparar tid och ökar dess räckvidd. Dessutom skapar Range Plus ett skönt arbetsklimat för dem som kör och en trygghet för det som fraktas... speciellt när det är jättekallt på vintern.

Range Plus luftvärmare kit inkluderar:

- Fordonsspecifika installationsmanualer och teknisk dokumentation

- DEKRA-godkänd extra bränsletank med cirka 8 liters kapacitet och påfyllningsmunstycke, som garanterar 40 timmars effektiv uppvärmning

- Den hjälpande luftvärmaren från Air Top Range, som även kan fungera med e-bränslen

- Alla nödvändiga elektriska och mekaniska installationsdelar

- En uppsättning individuellt valda luftfördelningsrör för att leda varm luft till förarhytten, lastutrymmet och passagerarområdet

Downloads

Produktfolder Range Plus (ENG)


Om du går i tankarna på att installera denna lösning eller helt enkelt vill ha mer information så tycker jag du skall kontakta oss. Vi kan förklara allt ingående om så önskas och även utföra installationen på egen verkstad i Bromma där vi legat i drygt 50 år. 

Värmarcenter
Ulvsundavägen 154
16867 Bromma
Tel: 08800449
info@varmarcenter.se

 

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen